Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σύνθεση Η/Υ (Desktop)



     Όλοι έχουμε έρθει στην θέση κάποια στιγμή να αγοράσουμε κάποιων προσωπικό υπολογιστή εεε ή κάνω λάθος; Πόσο μάλλον αν θέλουμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας!Απο την αρχή.
     Αρχίζουμε και ψάχνουμε σε διάφορα Site 's ,ρωτάμε γνωστούς και αγνώστους, πάμε σε Καταστήματα Πληροφορικής , αγοράζουμε περιοδικά κ.λ.π .Στο τέλος δεν έχουμε καταλήξει πουθενά , περισσότεροι μπερδεμένοι είμαστε με όλα αυτά που ακούσαμε από όλα τα παραπάνω που προανέφερα παρά αποφασισμένοι για το τι θα αγοράσουμε.
Έχουμε να αποφασίσουμε για το τι επεξεργαστή θα πάρουμε αν είναι διπλοπύρηνος ή τετραπύρηνος κλπ Intel η Amd (είναι εταιρείες που φτιάχνουνε τους επεξεργαστές), πόσο μνήμη , πόσα GΒ σκληρό δίσκο και άλλα πολλά που μας κάνουνε να πελαγώνουμε και να αγχωνόμαστε.
     Στο άρθρο αυτό θα τα πούμε όλα για το πώς θα στήσεις ένα καλό μηχανηματάκι απο το μηδέν και με όχι πολλά χρήματα , λόγο των δύσκολων ημερών που βιώνουμε!!!
Αρχικά θα ξεκινήσουμε από μέσα προς τα έξω.
Μητρική και επεξεργαστής (Motherboard and CPU)
  1. Μητρική Κάρτα
     Από τόσους Υπολογιστές που έχω φτιάξει από το μηδέν έχω καταλήξει από προσωπική μου εμπειρία ότι για μένα το τονίζω αυτό οι καλύτερες Μητρικές είναι τις GIGABYTE !!!Δεν αποκλείω τις υπόλοιπες αλλά για μένα κορυφή είναι η εταιρεία που προανέφερα παραπάνω , άλλος μπορεί να έχει άλλη άποψη!
     Έχω επιλέξει την μητρική που είναι στην διπλανή εικόνα. Είναι μια μητρική με τα εξής χαρακτηριστικά:
Τοποθέτηση: Micro ATX 24,4 cm x 19,4 cm.
(Οι διαστάσεις που έχει η μητρική κάρτα για να την τοποθετήσουμε μετά στο κουτί.)
Υποδοχή CPU: LGA775.
(Η υποδοχή που μπαίνει ο επεξεργαστής. Υπάρχουνε πολλά ΠΡΟΣΟΧΗ .)
Υποστηριζόμενοι Επεξεργαστές: Υποστήριξη για επεξεργαστή Intel Core 2 Extreme / Intel Core 2 Quad επεξεργαστή / Intel Core 2 Duo επεξεργαστή / Intel Pentium επεξεργαστή / Intel Celeron επεξεργαστή στο πακέτο LGA775.
( Τι επεξεργαστές μπορεί να πάρει η παραπάνω μητρική.)
Ταχύτητα FSB: 1333/1066/800 MHz FSB.
(ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ στην συχνότητα θα το δούμε και στον επεξεργαστή )

Υποδοχές Μνήμης: 2 x 1.5V DDR3 1333 (OC) /1066/800 MHz μνήμες.
(ΠΡΟΣΟΧΗ και εδώ στις μνήμες)

    Αυτά είναι τα κυριότερα που θα πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε αυτήν την προσπάθεια μόνοι μας!!!
α) Τις διαστάσεις της μητρικής για το κουτί του υπολογιστή μετέπειτα ,
β) Την υποδοχή που μπαίνει ο επεξεργαστής LGA775 ,
γ) Την ταχύτητα FSB της μητρικής , του επεξεργαστή που θα πούμε παρακάτω αλλά και των μνημών να είναι ίδιες!!!

  1. Επεξεργαστής
     Όπως προανέφερα πιο πάνω είχαμε ένα δίλημμα με το τι επεξεργαστή θα αγοράζαμε δηλ. Intel η Amd. Με το που έχουμε επιλέξει την παραπάνω μητρική GIGABYTE GA-G41MT-S2PT RETAIL έχουμε επιλέξει και αυτόματα την εταιρεία της Intel για τον επεξεργαστή μας.
Τώρα θέλουμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο επεξεργαστή της Intel , πάντα αφού αυτού του
τύπου επεξεργαστή παίρνει η μητρική μας.

    Έχω επιλέξει τον επεξεργαστή της διπλανής εικόνας (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558277) , που συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά και της μητρικής τι εννοώ:
Υποδοχή τοποθέτησης στην μητρική :LGA 775.
FSB:1066MHz. (Που πρέπει να είναι και η μητρική που είπαμε και πιο πάνω).
    Αυτά τα δύο θέλουμε από τον επεξεργαστή και να συμβαδίζουνε με την μητρική ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτά τα δύο λοιπών Την τοποθέτηση και το FSB. Ααα και θα το ξεχνούσα ο επεξεργαστής μας δουλεύει στα 2,93 Ghz ,και είναι διπύρηνος.

  1. Μνήμες
     Και στις μνήμες που θα αγοράσουμε πρέπει να συμβαδίζουνε με τις προδιαγραφές που έχει η μητρική μας. Οι προδιαγραφές αυτές είναι να είναι α) DDR 3 και β) 1066MHz ή 800 Mhz
Αυτά τα δύο θα πρέπει να κοιτάξουμε για να βάλουμε στην μητρική μας .
Επιλέξαμε την μνήμη της διπλανής εικόνας ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553065 ) γιατί όπως είπαμε πιο πάνω πρέπει να συμβαδίζει με το να είναι DDR 3 και να είναι στα 1066 Mhz.


    1. Σκληρός Δίσκος , DVD Recorder , Κάρτα Γραφικών , Τροφοδοτικό , Κουτί
     Όσο για το σκληρό δίσκο μπορείτε να αγοράσετε κάποιον με μεγάλη χωρητικότητα κάπου το 1,5 ΤB είναι μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για την αποθήκευση φωτογραφιών , μουσικής , βίντεο απο οικογενειακές στιγμές κλπ ... Απλά εδώ θα πρέπει να αγοράσουμε δίσκο με υποδοχή Sata (είναι ένα μικρό κόκκινο καλώδιο εύκαμπτο όπως στην φωτογραφία παρακάτω).
     Όπου με αυτό το καλώδιο θα συνδεθεί ο Σκληρός μας Δίσκος με την μητρική στην αντίστοιχη υποδοχή όπως στην εικόνα Δεξιά.
Το ίδιο ισχύει και για δεύτερο σκληρό δίσκο αργότερα αν χρειαστούμε η και για ένα DVD recorder για την εγγραφή CD , DVD.

      1. Κάρτα γραφικών
     Η κάρτα γραφικών που μπορούμε να τοποθετήσουμε στην μητρική μας , αν και έχει πάνω της αλλά για καλύτερη ακόμα εμπειρία στα παιχνίδια και στις ταινίες μπορούμε να επιλέξουμε μια κάρτα με PCI Express x16.Επέλεξα την (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514466)
φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Είναι μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών με 1024 GB
μνήμη και έχει και HDMI για να συνδεθεί και σε τηλεόραση για τις ταινίες σας!!!
    6. Τροφοδοτικό και Κουτί Υπολογιστή
     Τα άφησα τελευταία επίτηδες γιατί αν επιλέξεις κάποιο κουτί που σου άρεσε (μια παρέμβαση εδώ επιλέγεις το κατάλληλο κουτί που θα έχει καλύτερο αερισμό στο εσωτερικό του και όχι απο την ομορφιά του.Αν έχει χάλια αερισμό και θέλεις να βάλεις κάποια ανεμιστηράκια και έχεις θόρυβο άστα θα σου αρέσει να ακούς ένα σπαστικό και ενοχλητικό θόρυβο συνέχεια , εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει.) Το κουτί αυτό που είδες και σου άρεσε μπορεί να έχει μέσα του και τροφοδοτικό οπότε είσαι πολύ καλά , μπορεί όμως και να μην έχει τότε επέλεξε ένα τροφοδοτικό γύρω στα 450 Watt
ειναι ένα καλό και μεσαίο τροφοδοτικό!!!!

Αυτά απο μένα ελπίζω να σας κάλυψα για την σύνθεση του υπολογιστή σας!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΜΗΤΡΙΚΗ , ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ , ΜΝΗΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου