Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Διαγραφή Παλιών Πυρήνων (Kernels) στο Ubuntu

1
    Όσοι έχουμε στο σύστημά μας Ubuntu σίγουρα κάποια στιγμή το Grub (Μενού επιλογής Λειτουργικού) θα γεμίσει από παλιές εκδόσεις πυρήνων αλλά και απο προηγούμενες εκδόσεις του Ubuntu τι κάνουμε για να μην έχουμε τόσους πυρήνες εεε;;;

      Ανοίγουμε το σύστημά μας και όταν θα εμφανιστεί το Grub τότε θα επιλέξουμε την προηγούμενη έκδοση πυρήνα όπως στην εικόνα δηλ. «Ubuntu με Linux 2.6.32-41 generic» όπως στην εικόνα 1.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αυξηση χρόνου επιλογής Ubuntu - Windows (Grub menu)

1
    Όταν έχουμε επιλέξει την εγκατάσταση του Ubuntu μαζί με Windows θα έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει η παρακάτω εικόνα για την επιλογή ποιού λειτουργικού θα εκκινούμε κάθε φορά που θα εισερχόμαστε στον υπολογιστή μας.

Ununtu και στην Εκπαίδευση!!!

    Το Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να μπει και στο σχολείο και γιατί όχι παρακαλώ!!! Όλοι μας έχουμε περάσει από σχολικές αίθουσες με υπολογιστές που είναι άστα να πάνε με το λειτουργικό που έχουνε στον σκληρό τους δίσκο και σε σχέση με τα μηχανήματα που είναι πλέον πανάρχαια κυριολεκτικά ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ!!!
   

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εγκατάσταση Kubuntu 12.04

    Για να μην αφήσουμε παραπονεμένο και το Kubuntu ας αναφέρουμε και για αυτό λίγα λογάκια.
    Το Kubuntu είναι ίδιο με το Ubuntu όπως προανέφερα πριν από κάποιες μέρες στο Blog. Η μόνη τους διαφορά είναι στο γραφικό τους περιβάλλον.Το Ubuntu έχει η χρησιμοποιεί το Gnome ή το Unity ενώ το Kubuntu χρησιμοποιεί το Kde.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εγκατάσταση Ubuntu 12.04 με τα Windows

    Μετά από τις εκλογές που είχαμε χθες Κυριακή , να που είμαι πάλι εδώ για να σας δείξω το δεύτερο μέρος της εγκατάστασης του Ubuntu 12.04 σε σκληρό δίσκο με «προεγκατεστημένο» λειτουργικό Windows.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οδηγός Εγκατάστασης του Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin)


-->
     Όπως είχαμε προαναφέρει σε προηγούμενο άρθρο στις 26 Απριλίου 2012 βγήκε η έκδοση του Ubuntu 12.04 LTS που την περιμέναμε πως και πως ,εγώ προσωπικά πάρα πολύ!!!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σύνθεση Η/Υ (Desktop)



     Όλοι έχουμε έρθει στην θέση κάποια στιγμή να αγοράσουμε κάποιων προσωπικό υπολογιστή εεε ή κάνω λάθος; Πόσο μάλλον αν θέλουμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας!Απο την αρχή.
     Αρχίζουμε και ψάχνουμε σε διάφορα Site 's ,ρωτάμε γνωστούς και αγνώστους, πάμε σε Καταστήματα Πληροφορικής , αγοράζουμε περιοδικά κ.λ.π .Στο τέλος δεν έχουμε καταλήξει πουθενά , περισσότεροι μπερδεμένοι είμαστε με όλα αυτά που ακούσαμε από όλα τα παραπάνω που προανέφερα παρά αποφασισμένοι για το τι θα αγοράσουμε.