Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί να βάλω Ubuntu Linux;Σε τι θα ωφελήσει;

  Καλησπέρα φίλοι μου Ubuntures.Θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο σε ένα ερώτημα που μου κάνουνε συχνά φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι όταν πέσουμε σε θέματα με υπολογιστές γενικά.
Ποιος ο λόγος να βάλω στον υπολογιστή μου Linux ή αν αγοράσω υπολογιστή να μην έχει  προεγκατεστημένα Windows;

«Το άρθρο βέβαια απευθύνεται περισσότερο σε άτομα που ακόμα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows αλλά είναι δυσαρεστημένοι και ψάχνουν τρόπους για κάτι άλλο αλλά δεν γνωρίζουν».
ubuntu




 
Ας αρχίσουμε λοιπόν την ανάλυση.Ξέρουμε όλοι τα γνωστά προβλήματα που έχουνε τα Windows εεε;Παλιός χρήστης των παραθύρων και εγώ και τα προβλήματα πολλά και κάποιες φορές εκνευριστικά!!!
  Όσο καλό και γρήγορο υπολογιστή να έχεις θα έρθει η στιγμή που πίστεψέ με θα σέρνεται κυριολεκτικά και είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς με αποτέλεσμα το Format!!!

Πληρωμή ή Δωρεάν

 Windows:Υποθέτουμε ότι έχουμε αγοράσει έναν καινούριο υπολογιστή τέλειο σε επιδόσεις και του έχουμε βάλει τα πάντα πάνω του,άσε που θα έχουμε δώσει ένα «σκασμό» χρήματα σε καιρούς χαλεπούς.Στην τιμή που έκανε ο super υπολογιστή μας είναι και η πληρωμή του Μπιλάκου (Bill Gates) βέβαια, δεν λέω ο άνθρωπος καλά έκανε έβαλε το μυαλό του και έκανε κάτι για να βγάλει τα προς το ζην αλλά αφού το κάνεις κάν το καλά... αλλά γιατί να σε πληρώσω κύριε τόσα πολλά €;;;

Πληρώνεις το Λειτουργικό Σύστημα Windows Vista ,Win 7,Win 8.

Ubuntu-Linux: Στο παραπάνω μηχάνημα που πήραμε αν πούμε τον πωλητή του καταστήματος να μην μας βάλει το λειτουργικό σύστημα Windows η τιμή θα είναι μειωμένη κατά πολύ σε σχέση με πιο πάνω.Θα μου πείτε ναι αλλά που θα βρω το Ubuntu linux θα μου το δώσουν στο μαγαζί όπως και τα Windows ΟΧΙ βέβαια δεν κάνουν τέτοια πράγματα.Θα πρέπει να το κατεβάσεις ελεύθερα από το διαδίκτυο η να το ζητήσεις από κάποιον φίλος σου να σου το δώσει!!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ στο Λειτουργικό Σύστημα Ubuntu Linux είναι ανοικτό και ελεύθερο λογισμικό!!! (Υπάρχουνε κάποιες άδειες Gpl και ούτε καθεξής που θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο )


Λογισμικό για ιούς Antivirus ή  Δεν χρειάζεται

Windows: Αν έχουμε επιλέξει τα Windows τότε θα πρέπει να εφοδιαστούμε και με ένα Antivirus για τους ιούς,Trojan.Adware,Spyware κλπ που σίγουρα θα αποκτήσουμε όταν θα είμαστε στο διαδίκτυο.Θα πρέπει και εκεί να δώσουμε κάποια χρήματα επιπλέον για να το αγοράσουμε αν θυμάμαι καλά 30-50 € δεν είμαι σίγουρος ψάξτε το αν θέλετε!!!

 Βέβαια το κόστος ανεβαίνει αλλά ,να μην βάλουμε antivirus είναι σαν να έχετε την πόρτα του σπιτιού σας ανοιχτή για τους ξένους να μπαίνει όποιος θέλει και να βλέπει τα αρχεία μου η να τα αποκτά χωρίς  
την συγκατάθεσή μου ,πολλά έχουνε γίνει τα τελευταία χρόνια με υποκλοπές προσωπικών αρχείων και φωτογραφιών!!!Αφού θα βάλουμε και το antivirus το σύστημά μας θα βαρύνει αρκετά με το πρόγραμμα για τους ιούς....Θα αργεί ο υπολογιστής να εισέρχεται στην επιφάνεια εργασίας μας θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς.

 Εδώ θα πρέπει να αναφέρω και την Ανασυγκρότηση Δίσκων και τις πολύωρες αναβαθμίσεις τα γνωστά Updates των Windows που σπάνε νεύρα,το Format που είναι απαραίτητο αν έγινε ζημιά στο σύστημά μας ,η μπλε οθόνη αν κάτι πήγε στραβά στην εγκατάσταση και άλλα πολλά που πλέον έχω ξεχάσει ,τα έχω αφήσει στο παρελθόν!!! 

Ubuntu Linux: Στο Λειτουργικό του Ubuntu δεν θα χρειαστούμε κάποιο είδος λογισμικού για ιούς,Trojan,Adware,Spyware κλπ θα μου πείτε γιατί;;; Δεν χρειάζεται δεν έχει ιούς το Linux δεν έχει της μεγάλες καθυστερήσεις στις ενημερώσεις όπως τα Windows ,δεν θα χρειαστούμε να κάνουμε ανασυγκρότηση δίσκων η επαναφορά συστήματος η να καθαρίσουμε την Cache.Τέτοια θέματα ΔΕΝ έχουμε εδώ!!!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ANTIVIRUS.Δεν έχει ιούς, την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο να εξηγούμαστε.


Εγκατάσταση οδηγών Drivers 

Windows: Θα ξέρετε παλιότερα για τα XP ,VISTA, Win 7, (για Win 8 δεν γνωρίζω) ότι και να αγοράζατε πχ κάμερα ,η ένα εκτυπωτή η μια κάρτα τηλεόρασης η ένα Usb θα έπρεπε να κάνετε εγκατάσταση των οδηγών το CD δηλ. που είχε μέσα έπρεπε να το κάνεις πάση θυσία για να κάνεις την συσκευή να λειτουργήσει.

Το ίδιο ισχύει και όταν αγοράσετε κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία πχ.εικόνας ,βίντεο κλπ.


Ubuntu Linux: Στο Ubuntu Linux δεν έχουμε τέτοια θέματα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.Στα 5 χρόνια που χρησιμοποιώ το Ubuntu Linux λίγες φορές στα δάχτυλα του ενός χεριού είχα κάποια προβλήματα μη αναγνώρισης της συσκευής αλλά αυτό λύθηκε πολύ γρήγορα με αναζήτηση στο διαδίκτυο και με λίγη υπομονή και με βοήθεια από την κοινότητα του Ubuntu Linux ,πιστέψτε με ότι πάντα θα υπάρχει κάποια βοήθεια απο κάποιον και μέσα απο τέτοιες διαδικασίες και ψάξιμο γνωρίζεις , μαθαίνεις το Ubuntu Linux.

Στο Ubuntu Linux υπάρχουνε πολλά προγράμματα ελεύθερα και δωρεάν και πολύ αξιόλογα και ισάξια με τα εμπορικά προγράμματα που κυκλοφορούν και όλα αυτά με ένα η δύο πατήματα στο ποντίκι σας.
Βέβαια υπάρχουνε και κάποια που πρέπει να πληρώσεις αλλά είναι πολύ προσιτά στην τιμή τους.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΩΝ (CD ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.


Ελπίζω με τα παραπάνω που αναγνώσατε να σας έλυσα κάποιες απορίες σχετικά με το ερώτημα «Για πιο λόγο να βάλω Ubuntu Linux».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου