Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εγκατάσταση Ubuntu 12.04 με τα Windows

    Μετά από τις εκλογές που είχαμε χθες Κυριακή , να που είμαι πάλι εδώ για να σας δείξω το δεύτερο μέρος της εγκατάστασης του Ubuntu 12.04 σε σκληρό δίσκο με «προεγκατεστημένο» λειτουργικό Windows.
Δηλαδή αν έχουμε πάρει ένα laptop η ένα υπολογιστή από κάποιο Καταστήματα Πληροφορικής που 100% έχουνε από πριν τα Windows. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ε ;Θα δείξω με εικόνες από την αρχή μέχρι ως ένα σημείο ,γιατί τα βήματα μετά είναι ίδια με τον προηγούμενο οδηγό!!! 
    Ξεκινάμε λοιπόν με την εγκατάσταση του Ubuntu Linux 12.04 LTS(Long Time support) που όπως έχουμε γράψει στον προηγούμενο οδηγό, θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει το CD του Ubuntu απο  την επίσημη σελίδα του που είναι http://www.ubuntu.com/download/desktop .Βάζουμε το Cd και αρχίζουμε!!!

    Πρώτα θα φορτωθεί το Ubuntu στην μνήμη του υπολογιστή μας οπου θα πρέπει να δούμε την παρακάτω εικόνα.

1

    Μετά θα δούμε και τις παρακάτω εικόνες!!!Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο.

2





























3









 Και αμέσως μετά θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα με τον χαιρετισμό του Ubuntu στα Αγγλικά!!!

4
Από την παραπάνω εικόνα θα επιλέξουμε τα Ελληνικά από την στήλη στην αριστερή πλευρά της εικόνας όπως στην παρακάτω εικόνα!!!


5
    Αφού θα επιλέξουμε τα Ελληνικά απο την αριστερή στήλη μετά θα επιλέξουμε την «Εγκατάσταση του Ubuntu» που είναι στην δεξιά πλευρά από το παράθυρο που βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας.

    Θα δούμε την παρακάτω εικόνα αφού θα επιλέξουμε την εγκατάσταση.

6
 Στην παραπάνω εικόνα θα πρέπει να επιλέξουμε την τελευταία επιλογή «Εγκατάσταση Λογισμικού τρίτων » όπως φαίνεται και στην παρακάτω επίσης εικόνα και θα επιλέξουμε «Συνέχεια» για να πάμε σε επόμενο βήμα!!!

7
    Στην παρακάτω εικόνα το Ubuntu βρήκε και άλλο λειτουργικό στον υπολογιστή μας τα WinXP. Σε εσάς μπορεί να δείξει Windows 7 η Windows Vista.Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα θα πρέπει να επιλέξουμε την πρώτη επιλογή που λέει«Εγκατάσταση του Ubuntu μαζί με το Microsoft Windows XP Profesional». Στήν πρώτη επιλογή θα κάνετε την εγκατάσταση του Ubuntu και όταν θα ανοίγετε τον υπολογιστή σας θα εμφανίζεται μια καρτέλα με το να επιλέγεται πιο από τα δύο λειτουργικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

   ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ η δεύτερη  επιλογή αν την επιλέξετε θα σας ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ τα Windows ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ.

    Οπότε θα τσεκάρουμε την πρώτη επιλογή και θα πατήσουμε την συνέχεια για να πάμε σε επόμενο βήμα.

8

    Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε καθαρά τι θα πρέπει να κάνουμε!!!Ας ξεκινήσουμε να αναλύσουμε την εικόνα!!! Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου πάνω πάνω βλέπουμε «Επιλέξτε δίσκο» Βλέπουμε ότι έχουμε ένα δίσκο SCSI1 (0,0,0) (sda)-26.1 GB ATA VBOX HARDDISK. Είναι ένας σκληρός δίσκος με 26,1GB σε εσάς μπορεί ο δίσκος σας να είναι πάρα πολύ παραπάνω 100GB,500GB.
    Πάμε παρακάτω, βλέπουμε στην μέση μια λευκή μπάρα ανάμεσα από 14.5 GB που είναι τα Windows (αριστερά) και 11.6GB που το έχει βάλει (αυτόματα) το Ubuntu (δεξιά).

9
 Δείτε την παρακάτω εικόνα και προσέξτε την μπάρα που της αλλάζω θέση και
τις διαφορετικές τιμές που παίρνουνε τα GB 

10
    Δείτε και  την παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε από 14.5 GB που ήταν στην παραπάνω εικόνα τώρα έγινε 16.0 GB στην αριστερή πλευρά και στην δεξιά πλευρά απο 11.6 GB που ήταν στην παραπάνω εικόνα τώρα έγινε 10.01 GB.

11
Στις παραπάνω εικόνες έδειξα ότι την μπάρα την μετακινούμε αριστερά η δεξιά . Δηλαδή  μπορούμε αν την πάμε πιο δεξιά θα έχουμε μικρότερο χώρο για το Ubuntu και μεγαλύτερο για τα Windows. Αν κάνουμε την μπάρα αριστερά θα μικρύνουμε τον χώρο στα Windows και θα μεγαλώσουμε τον χώρο στο Ubuntu.
Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε ένα σκληρό δίσκο με 500 GB χωρητικότητα. Θα βάλουμε το περισσότερο στα Windows και λιγότερα στο Ubuntu.Δηλ μετακινήστε την μπάρα δεξιά και βάλτε το Ubuntu να δείχνει 50 GB (Αυτό για την αρχή που είστε έτσι έκανα και εγώ ) και το υπόλοιπο για τα Windows.
   Αφού τελειώσετε και πιστεύετε ότι τα έχετε κάνει σωστά θα επιλέξετε το

«Εγκατάσταση τώρα».

     Θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα μην φοβηθείτε ,εσείς θα επιλέξετε «Συνέχεια» για να συνεχίσει η εγκατάσταση!!!
 
12


    Από εδώ και κάτω τα βήματα είναι τα ίδια με τον προηγούμενο οδηγό που έχω γράψει Οδηγός Εγκατάσταση Ubuntu 12.04 απο την «Επιλογή Χώρας» είναι τα ίδια βήματα!!!


    Όταν θα  τελειώσετε με την εγκατάσταση όλων των παραπάνω αλλά και από τον οδηγό που σας παραπέμπω στον παραπάνω σύνδεσμο και επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας θα δείτε αυτήν την εικόνα.ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.




    ΔΕΝ φέρω καμία ευθύνη για τυχόν λάθη που θα κάνετε δεν είμαι εκει μπροστά σας να βλέπω τι κάνετε!!!
    Αν έχετε κάποια ερώτηση μπορείτε να αφήσετε κάποιο σχόλιο εδώ ή να επικοινωνήσετε με e-mail μαζί μου Επικοινωνία
  
  Ωραία πάει και αυτό το άρθρο!!!
   

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες!
    "χαρας το κουραγιο σου" να κανεις ενα τοσο κατατοπιστικο tutorial

    ΑπάντησηΔιαγραφή